loader image
پرش به محتوای اصلی
خانه

نکاتی کلی در سه حوزه تعریف، موضوع و روش مردم شناسی و انسان و معرفی منابعی مفید در این حوزه

نکاتی کلی در سه حوزه تعریف، موضوع و روش مردم شناسی و انسان و معرفی منابعی مفید در این حوزه

از محمد فاضل آقاجانی در
Number of replies: 2
با عرض سلام خدمت استاد بزرگوار جناب اقای دکتر سوزنچی و دوستان عزیز به پیوست نکاتی کلی در حوزه تعریف و موضوع و روش مردم شناسی برای انجمن ارسال می گردد. همچین چند مقاله مفید که بنده آنها را در اختیار داشتم و کتبی چند در این حوزه را خدمت شما سروران گرامی معرفی می نمایم.در صورت تمایل برای مطالعه مقالات در اختیار اعضا قرار خواهم داد. یا علی مدد
In reply to محمد فاضل آقاجانی

پاسخ: نکاتی کلی در سه حوزه تعریف، موضوع و روش مردم شناسی و انسان و معرفی منابعی مفید در این حوزه

از حسین سوزنچی در
سلام علیکم
ممنون از شما
در مورد مقالات، خوب بود مختصر توضیحی درباره آنها می دادید (شبیه توضیحات حقیر درباره کتبی که معرفی کردم) که معلوم شود اجمالا حاوی چه نکته هایی است و کدامش برای چه کسی ارزش خواندن دارد.
درباره مقاله اول درصورتی که درباره تفاوت جامعه شناسی با رشته های مردم شناسی و انسان شناسی سخن قابل اعتنایی دارد لطفا در اختیار اعضاء قرار دهید.
التماس دعا
In reply to حسین سوزنچی

پاسخ: نکاتی کلی در سه حوزه تعریف، موضوع و روش مردم شناسی و انسان و معرفی منابعی مفید در این حوزه

از حسین سوزنچی در
دو فصلنامه ای به نام مجله انسان شناسی که تاکنون ظاهرا 20 شماره اش درآمده (یعنی از 10 سال پیش شروع شده)می توانید نمونه هایی از پژوهشهای کاربردی انسان شناسی در ایران را در آن ملاحظه کنید و خوشبختانه تمام شماره هایش در اینترنت موجود است. آدرس آن
http://www.magiran.com/magarchive.asp?mgID=4675

ضمنا یک سایتی هست با عنوان انسان شناسی و فرهنگ به آدرس
http://anthropology.ir/
که آن گونه که خودش معرفی کرده:

«انسان‌شناسی و فرهنگ» یک نهاد علمی متشکل از اساتید، دانشجویان، اندیشمندان و هنرمندان از رشته‌های مختلفی است که در همکاری با یکدیگر تلاش می‌کنند با بهره‌مندی از مطالعات بین رشته‌ای، رویکرد جدید حوزه‌های فرهنگ را مطالعه نموده و گسترش دهند. این رویکرد از یکسو بر شناخت حوزه‌ها و شاخه‌های علمی در موضوعات گوناگون و از سوی دیگر بر فرهنگ‌های محلی و منطقه‌ای ایران و جهان استوار است. انسان‌شناسی و فرهنگ به وسیله‌ی اشخاص حقیقی (اساتید، دانشجویان، نویسندگان ...) و به صورت داوطلبانه اداره می‌شود.

این مجموعه به عنوان یک مجموعه ترویجی در حوزه علوم اجتماعی، فرهنگی و انسانی، در قالب یک وب‌سایت رسمی، فعالیت خود را با همکاری تعدادی از اساتید و دانشجویان دانشگاه‌های تهران، از سال 1384 آغاز کرد و به مرور، دامنه فعالیت‌هایش را به سایر دانشگاه‌های داخلی و خارجی گسترش داد. در حال حاضر بیش از 200 استاد و پژوهشگر ایرانی و غیر ایرانی از رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف داخلی و خارجی با آن همکاری کرده و به تولید علمی می‌پردازند. این مجموعه در سیر تحول خود، با هدف مطالعات و ترویج بین‌رشته‌ای در حوزه فرهنگ، به تدریج تبدیل به یک نهاد علمی در فضای واقعی شد و هم‌اکنون (بهمن 1393) فرآیند ثبت آن به عنوان یک انجمن غیردولتی در وزارت کشور، مراحل پایانی خود را طی می‌کند. در ساختار جدید، وب‌سایت، تنها بخشی از فعالیت‎‌های آن بوده و درواقع، سخنگو و نمود بیرونی اهداف و پروژه‌های آنست.


گشت و گذاری در این سایت شما را از فضای بشدت غربزده این رشته مطلع می کند و البته برای کار علمی و آشنایی با این رشته از زوایای گوناگون مقالات خوبی در آنجا پیدا می شود از جمله سخنرانی آقای سلطانی (رئیس بخش زبان در دانشگاه باقرالعلوم) که کمک می کند بفهمیم زبان شناسی چگونه و با چه ملاحظاتی زیر مدخل انسان شناسی قرار می گیرد آدرس سخنرانی ایشان:
http://anthropology.ir/sundays/780