بسم الله الرحمن الرحیم
قبلا توضیح داده بودم که یک محور بحث علم دینی، بحث از دین است. این بحث در کتابم به تفصیل مطرح شده و نظراتم چندان تغییر نکرده است. لذا به نظرم رسید در یک جلسه میتوانم کل بحث را تقدیم کنم و دوستان اگر مطلبی دارند همینجا مطرح کنند.
پیشنهادم این است که دوستان ابتدا متن کتاب را بخوانند و سپس فایل صوتی را گوش دهند.
در فایل ضمیمه تا دقیقه 4 توضیح کل ماجراست؛
سپس تا دقیقه 8 مرور سریعی بر فصل اول (امکان معرفت دینی)
سپس تا دقیقه 13 مروری بر فصل دوم (عقل به عنوان يكي از منابع دين)
و بقیه فایل ناظر است به فصل سوم (قلمروی متون دینی)
در بحث سوم، اشاره میشود که یکی از بحثهای مهم در تعارض متون دینی و داده های بشری، در حوزه مسائل عملی است و در کتاب توضیحاتی داده ام؛ اما چنانکه در فایل هم گفته ام به نظرم دو کتاب «دین در ترازوی اخلاق» و از آن مهمتر «اخلاق دین شناسی» (نوشته ابوالقاسم فنایی)عصاره و بلکه ارتقا یافتهی بحثهای روشنفکری سروش و ملکیان است در کنار زدن فقه از عرصههای زندگی.
من برای دانشجویان دکترا در درس علم و دین در سال 96 یکبار به تفصیل کتاب دوم ایشان را نقد کردم (این جلسات در سامانه نبود و اگر دوستان مایل باشند میتوام خودم فایلهای صوتی اش را تقدیم کنم) و بعدا اصل این نقد را در قالب دو مقاله درباب نسبت فقه و اخلاق نوشتم (البته باید یک مقاله می شد اما چون حجمش زیاد شده بود مجلات قبول نمی کردند لذا شاید حدود 30درصد مشترک است)
با توجه به اهمیت این مساله (یعنی نسبت متون دینی و یافته های بشری در حوزه مسائل عملی) پیشنهادم این است که دوستان آن دو مقاله را که در همین سامانه قرار داده ام، برای جلسه بعد (که انشاء الله بعد از تعطیلات نوروز و به صورت حضوری خواهد بود) مطالعه کنند و یک جلسه هم آن را بحث کنیم.